Najbolji mikrofon za strimovanje, igranje i podcasting

Učinite da se vaš glas čuje pomoću najboljih mikrofona za strimovanje.

Najbolji mikrofon za strimovanje i igre biće različit za svakoga od nas, ali kvalitet je nešto čemu bismo svi trebali težiti.

Mikrofoni priključeni na najbolje gejming slušalice često će biti dovoljni za igre, ali niko ne želi da ima posla sa tim jednim tipom koji se u smešnim zvukovima oglašava kroz igru. A ako želite kristalno čiste vokale za strimovanje ili podcasting, neophodno je korišćenje najboljeg samostalnog mikrofona.

Koji mikrofon da izaberem? Mi smo Vam predložili 5!

USB mikrofoni postaju sve češći u poslednje vreme, pa ima mnogo izbora. KSLR mikrofoni i dalje nude najbolju fleksibilnost, međutim, oni obično dolaze sa ne tako fleksibilnom cenom i teže ih je postaviti od USB mikrofona (najverovatnije zahtevaju neki spoljni interfejs).

Razmislite o tome gde ćete koristiti mikrofon i u koju svrhu, pre kupovine. A nakon što sve pripremite sa solidnim mikrofonom, možda biste želeli da pogledate naš vodič za najbolje veb kamere, ukoliko želite da zaokružite svoju postavku strimovanja.

Takođe je porast budžetskih mikrofona ispod 100 dolara, kvalitet zvuka može biti rival nekim skupljim mikrofonima na tržištu. Vredi pogledati ako ti najbolji mikrofoni izgledaju previše skupo za vaš budžet.

Najbolji mikrofoni za strimovanje


Shure MV7 Podcast mikrofon – Najbolji hibridni USB / XLR mikrofon

Polarni obrasci: Jednosmerni kardioidni polarni obrazac | Povezivanje: USB, XLR | Brzina uzorkovanja za snimanje: 48kHZ | Frekvencijski odziv: 20–20 000Hz | Karakteristike: Integrisani touch panel za kontrolu mikrofona

Plus:

Izvrsna vokalna jasnoća
USB / XLR kombinovano povezivanje
Jednostavno korišćenje softvera

Minus:

Nema postolje

Ako ste muzičar ili želite da vaš glas zvuči onako kako treba da se čuje, MV7 je laka preporuka ako vam ne smeta da posegnete duboko u džep.

Shureov prvi hibridni XLR / USB mikrofon uspeva da pruži profesionalni zvuk uz minimalno podešavanje i stručnost. Iako je skuplji od vašeg prosečnog premium mikrofona, njegova svestranost u potpunosti opravdava troškove.

Shure MV7 je XLR / USB hibridni mikrofon sjajnog zvuka koji će veteranima podcasterima i streamerima pružiti ozbiljnu nadogradnju.


Blue Yeti X – Najbolji mikrofon za strimovanje i podcasting

Specifikacije: Snaga: 5V | Polarni obrasci: kardioidni, dvosmerni, svesmerni, stereo | Povezivanje: USB | Frekvencijski odziv: 20–20 000Hz | Karakteristike: Blue Vo!Ce, nadzor bez latencije, pametne komande

Blue Yeti X

Plus:

Plavi mikrofon sa najboljim zvukom
LED prednja ploča
Softver Blue Vo!Ce nudi sjajnu fleksibilnost

Minus

Nisko postolje
Bolje sa rukom za mikrofon
Osetljivi portovi

Postoji razlog zašto se plavi mikrofoni obično pojavljuju u mnogim preporučenim vodičima za proizvode. Blue Yeti X je hibridni model Nano-a i originalnog Yetija, spoj boljih delova oba modela.

Čvrsti mikrofon sada ima LED osvetljen prednji panel koji na prvi pogled korisno nadgleda nivo vaših jačina zvuka, a kvalitet zvuka ostaje vrhunski. Jasno je zašto je ovo mikrofon po izboru mnogih profesionalnih podcastera i strimera.

Blue je nedavno objavio World of Warcraft Edition Yeti X. Nudi iste karakteristike kao Yeti X, osim što ljulja lepu crnu boju sa zlatnim ukrasnim dizajnom, zajedno sa nekim urednim fantazijskim glifovima po celom mikrofonu. Još važnije, omogućava vam da odaberete da zvučite za razne Warcraft rase poput gnoma, impa i, naravno, orka.


HyperX SoloCast -Najbolji budžetski mikrofon

Polarni obrasci: Jednosmerni kardioidni polarni obrazac | Povezivanje: USB | Frekvencijski odziv: 20–20 000Hz | Karakteristike: dodirni za da mutiraš mikrofon

Plus:

Zvuči gotovo identično kao QuadCast Mic
Odlična cena
Prenosni dizajn

Minus

Nema kontrole pojačanja na mikrofonu

HyperX SoloCast je najbolji među mnoštvom novih mikrofona orijentisanih na budžet. Ova nova vrsta isporučuje audio performanse njihove skuplje braće i sestara, dajući prednost zvuku nad obimnim skupom karakteristika po iskreno fantastičnoj ceni.

Sa JLab Audio Talk GO i Razer Seiren Mini koji svi nude sjajan zvuk, HyperX SoloCast stoji iznad ostalih jer nam u suštini daje audio kotlete svog skupljeg QuadCast S konkurenta. To je fantastičan mikrofon sam po sebi i možemo podneti gubitak celokupne liste karakteristika i raspona polarnih uzoraka kada želimo lak plug-and-play mikrofon.

Mislim, gubite seksi RGB osvetljenje QuadCasta, koje je propušteno, ali zvuče gotovo identično. A ako ste samo za kvalitetnijim zvukom i ne želite da se zezate sa podešavanjima pojačanja u srednjem toku, onda bi SoloCast mogao biti mikrofon za Vas.


Blue Yeti Nano – Najbolji mikrofon za podcastere početnog nivoa

Specifikacije: Snaga: 5V | Polarni obrasci: kardioidni, svesmerni | Povezivanje: USB | Frekvencijski odziv: 20–20 000Hz | Karakteristike: brzina uzorkovanja od 48 kHz, praćenje bez kašnjenja, kontrole jačine zvuka

Plus:

Veoma mali i lagan
Jednostan za upotrebu
Velik kvalitet zvuka

Minus:

Osetljivi priključci

Ova minijaturna verzija klasičnog Blue Yetija savršen je mikrofon za one koji tek počinju sa strimingom. Ima odličan kvalitet zvuka s obzirom na to da košta manje od 100 dolara, dok ga njegova mala veličina i lagana metalna konstrukcija olakšavaju transport (ovo je najmanje 40 procenata manje od većeg rođaka Yetija).

Primetna je i razlika koju čini njegova brzina uzorkovanja od 24-bitnih 48 kHz, stavljajući uporedo zvuk sa Nano-a i originalnog Yetija, što otkriva da je prvi superiorniji sa prilično marginom. Ima samo dva polarna uzorka, kardioidni i svesmerni, ali Yeti Nano to više nego nadoknađuje sa svime ostalim.


HyperX Quadcast S. – Najbolji mikrofon sa RGB-om

Specifikacije: Snaga: 5V | Polarni obrasci: kardioidni, dvosmerni, svesmerni, stereo | Povezivanje: USB | Frekvencijski odziv: 20–20 000Hz | Karakteristike: Ugrađeni Shockmount

Plus:

Lako se podešava
Dugme za isključivanje osetljivo na dodir
Ugrađen Shockmount
Cool RGB osvetljenje

Minus

Skuplji je

HyperX Quadcast S fokusiran na gejmere je odličan mikrofon za igrače ili strimere u potrazi za mikrofonom jasnog zvuka koji se lako koristi. Iako se po kvalitetu zvuka ne podudara sa Yeti X-om, Quadcast S to nadoknađuje u dizajnu i skupu karakteristika.

Dugme za isključivanje zvuka na vrhu mikrofona je dobar primer za to. Dugmad i prekidači za isključivanje zvuka često snažno klikću prilikom snimanja. Ovde to nije slučaj. Quantcast S postiže sjajnu tačku cene, zvuka i karakteristika ako želite da dodate nešto svom strimu uživo.

Najveća razlika između Quadcast S-a i prošlogodišnjeg Quadcast-a je u tome što nudi dinamičko RGB osvetljenje, pa izgleda kao da govorite u lava lampu. Ako niste ljubitelj RGB-a, možete da uštedite 20 evra i pokupite Quadcast jer su to isti mikrofoni bez RGB.


Ukoliko želite pišite nam da uradimo detaljne opise ovih mikrofona u nekom od narednih postova ili u emisiji

Zapratite nas na YouTube

Baner ContraTeam 160×600

Viralno

Sajber Sfera - Tech News, IT, Gaming...