Najnovija Tviter ideja Elona Maska mogla bi da uništi platformu zauvek

Nije nam prošla ni nedelju dana od toga da Elon Mask postane vlasnik (ili ‘Glavni Tvit’ kako on naziva poziciju) Tvitera, a već njegovi planovi za reviziju procesa verifikacije zvuče kao užasna ideja.

Prema The Verge, Musk planira da podigne mesečnu cenu Twitter Blue, što vam daje mogućnost da uređujete tvitove, kao i da dobijete prilagođene ikone i ekskluzivne funkcije, od 4,99 USD / 4,99 GBP / 5,99 AU do $19,99 / £19,99 / AU$20,99. Pretplatom će sada biti verifikovani i Twitter Blue korisnici, što im daje plavu kvačicu pored korisničkog imena – nešto što je nekada bilo ograničeno na proverene korisnike, poput uglednih javnih ličnosti, političara i članova medija.

Korisnici koji su već verifikovani imaće rok od 90 dana da se prijave za ovaj novi plan ili će izgubiti plavu kvačicu. Ovo bi već mogla biti fatalna odluka za platformu, posebno kada bi to moglo omogućiti trolovima sa malo pratilaca da plate da bi bili verifikovani, čineći sistem plavih kvačica irelevantnim.

Sponzorisano
Twitter verified zvanični nalog

Verifikovanje na Tviteru može biti spora, frustrirajuća afera, u kojoj morate da pošaljete kompaniji više veb linkova kao dokaz da ste prava osoba i da zaslužujete plavu kvačicu.

Neki ljudi su više puta odbijeni. Međutim, naplaćivanje 20 dolara mesečno za ovo nije pravi način. To je ekvivalent otvaranju brane i umanjuje poentu verifikacije – što je trebalo da pomogne korisnicima da znaju da li je nalog autentičan ili od javnog interesa. Po četiri puta većoj ceni od trenutne pretplate na Twitter Blue, biće teško prodati ovo.

U kombinaciji sa činjenicom da je Musk navodno rekao programerima Blue-a da će biti otpušteni ako ova funkcija ne bude dostupna do 7. novembra, mogli bismo da vidimo kako počinju mračni dani Tvitera, a možda i kraj načina na koji možete slobodno da koristite svoj nalog na platformi.