Naslovna VESTI VELIKI PLAYSTATION 5 UPDATE

VELIKI PLAYSTATION 5 UPDATE

ps5 konzola

Kompanija Sony objavila je da je srećnim vlasnicima PlayStation 5 konzole dostupno tzv. prolećno ažuriranje softvera nove konzole.

Dve najvažnije prvog velikog ažuriranja PS5 firmware-a donosi skladištenje igara na USB memoriju i deljenje gejmpleja među tom i PlayStation 4 konzolom.

Prebacivanje igara na kompatibilan USB stik/memoriju omogućava brže vraćanje podataka igre kad poželite da je igrate nakon pauze. Da, ovo znači da igre možete sad da čuvate na USB-u, ali ne i da ih pokrećete sa USB-a.

Sponzorisano

Nova opcija delimično rešava problem ograničenog prostora, ali omogućava da uštedite i vreme i internet vezu prilikom prebacivanja igara sa i na konzolu.

Recimo, mnogo je brže prebaciti oko 93 GB fajlova kompletne igre Mortal Kombat 11: Ultimate na USB, nego preuzeti je sa interneta opet kad poželite da je igrate.

Sony PS5 igre dizajnirane su da rade isključivo preko SSD-a, ali će one sačuvane na USB memoriji moći odmah da se ažuriraju i igraju nakon vraćanja na konzolu.

Igre, takođe nije moguće preuzeti direktno sa PS5 mreže na USB, prvo to mora da se učini na SSD, pa sa njega da se prebaci na USB.

Korisnici PlayStation Share Play opcije u mogućnosti su da ćaskaju sa prijateljima preko interneta i povežu se s njima, dele ekran igre ili ih čak puste da isprobaju PlayStation 5 igre.

PlayStation App aplikacija omogućava nove opcije nakon ažuriranja, koje obuhvataju više detalja o osvojenim trofejima, upravljanje memorijom konzole, čuvanje naslova u whishlist-u, ali i da počne pridruživanje multiplayer sesiji neke igre.

To znači da preko telefona igrač može da obavi sve one stvari koje se tiču logovanja brže i lakše, a da odmah potom počne da igra.

Ovo je samo deo PlayStation 5 update-a, o kojem ćete više naučiti na zvaničnom PS Blog sajtu.

Exit mobile version