Naslovna SMARTPHONE RECYCLE BIN SA WINDOWS 95 STIŽE NA ANDROID 12

RECYCLE BIN SA WINDOWS 95 STIŽE NA ANDROID 12

Iako ima još dosta vremena dok se Android 12 ne pojavi na pametnim telefonima, već sada se novi operativni sistem može testirati.

Ta verzija još uvek nije potpuna, ali ista nam ukazuje na neke nove opcije koje će Android uređaji u budućnosti potencijalno posedovati. 

Prva novina verujemo da je poznata svima, Google će konačno implementirati sopstven Recycle Bin koji na Windows operativnim sistemima postoji još od Windows 95 OS.

Sponzorisano

Ova opcija na telefonima se neće zvati tako već Trash. Google još uvek nije potvrdio da će takva opcija u budućnosti postojati, ali kolege sa XDA-Developers su otkrile kod koji pokazuje da će Android 12 imati opciju da skuplja izbrisane podatke. 

Iako već postoje slične opcije kod pojedinih Android telefona koje vam pomažu da povratite izbrisane fotografije ili video snimke, ovakva opcija će značiti mnogim korisnicima koji imaju i druge vrste podatka na svojim uređajima.

Naravno tu je i opcija da izbrišete podatke iz te Trash fascikle, a ukoliko se odlučite za tako nešto, te podatke nećete moći da povratite.

Druga opcija će se najviše dopasti kreatorima softvera, to jest programerima. Naime, Android 12 će moći navodno da prevede aplikacije na maternji jezik korisnika.

Veliki broj proizvođača telefona već ima u svojim uređajima podršku za više jezika, ali čak kada biste postavili na neki drugi jezik koji nije engleski, aplikacije bi i dalje radile na engleskom jeziku.

Sada će Android 12 prevoditi i same aplikacije, što može veoma da pomogne programerima koji nemaju dovoljno sredstava da implementiraju podršku za neki drugi jezik.

Ipak, kako je sve ovo u fazi testiranja, ovakve opcije možda nikad ni ne izađu, to jest nema garancije da će sledeća verzija Android operativnog sistema posedovati te nove funkcije.

Moraćemo da sačekamo do zvanične potvrde kompanije Google, dok u galeriji možete pogledati kako te novine izgledaju.

Exit mobile version