OnePlus Nord CE 5G je zvanično najavljen

Biće jeftiniji od OnePlus 9!

Izvršni direktor Pete Lau potvrdio je da će telefon uskoro izaći

OnePlus će uskoro najaviti nove Android telefone kao jeftinije alternative OnePlus 9 i OnePlus 9 Pro. Prvi se zove OnePlus Nord CE 5G, a pridružiće mu se još jedan telefon nazvan OnePlus Nord N200 5G.

Generalni direktor OnePlus-a Pete Lau u razgovoru je potvrdio postojanje oba uređaja, kao i nekoliko drugih detalja o predstojećim jeftinijim alternativama vodećim telefonima kompanije.

OnePlus Nord CE 5G – CE predstavlja Core Edition – preuređena je verzija prošlogodišnjeg Nord telefona. Lau kaže, „destilirali smo originalni Nord do njegovih osnovnih elemenata i dodali nekoliko dodatnih karakteristika kako bismo stvorili sjajni svakodnevni telefon po još pristupačnijoj ceni.“

Taj telefon će biti objavljen 10. juna, a biće objavljen i u Evropi i u Indiji. Još uvek nismo čuli nikakve detalje o ceni ili koje specifikacije možemo očekivati od ovog telefona.


OnePlus NORD 5G

Kompanija je takođe potvrdila OnePlus Nord N200 5G, koji je ekskluzivni proizvod za one u SAD-u i Kanadi. Ovo se neće predstaviti na događaju kompanije 10. juna, pa ćemo morati duže da sačekamo da bismo čuli više o telefonu.

OnePlus još uvek nije podelio specifikacije za bilo koji od ovih telefona, ali pružio nam je nekoliko informacija o vremenu tokom razgovora sa Lauom. Verovatno ćete morati da sačekate 10. jun da biste stekli potpunu sliku Nord CE-a, dok N200 5G može potrajati i duže.

Oba uređaja su, kako im imena govore, kompatibilna sa 5G. Prošlogodišnji OnePlus N100 nije bio 5G telefon, pa je to nadogradnja za ovogodišnji jeftiniji uređaj.

„Učiniti pristup OnePlus-u pristupačnijim je čin uravnoteženja“, rekao je Lau. „Ali postoje određene klasične vodeće karakteristike koje smo ove godine uveli u OnePlus Nord seriju kako bismo osigurali da pružamo to brzo i glatko iskustvo sa Nord serijom.“

Koje su tačno ove vodeće funkcije trenutno nije jasno, a Lau ne bi nagovestio ništa osim 5G povezanosti. Možda će kompanija najaviti funkcije tokom narednih nedelja, kao što je to učinila i za prethodna lansiranja.

Lau je nastavio, „OnePlus Nord CE 5G pruža brzo i glatko iskustvo i moćne osnovne funkcije, sve podržane kvalitetom OnePlus korisnika koji znaju i vole.“

OnePlus NORD CE 5G

OnePlus Nord je bila odlična kombinacija telefona niže cene sa nekim vrhunskim specifikacijama, a originalnom telefonu smo dali ocenu 4,5 zvezdice još 2020. godine. Posebno nam se svideo njegov dizajn, njegova svestrana kamera i performanse telefona.

Ako OnePlus Nord CE 5G ima izuzetno slične specifikacije kao prošlogodišnji telefon, ovo možda neće biti toliko impresivno godinu dana kasnije jer se konkurencija poboljšala oko OnePlus Nord-a. Međutim, naziv „Core Edition“ zvuči kao da je možda jeftiniji telefon od prošlogodišnjeg Nord-a.

Lau je rekao da je reakcija na originalne OnePlus Nord telefone uticala na ovu seriju uređaja. Rekao je „Saznali smo više o tome šta su naši korisnici zaista uživali u Nordu, a takođe smo stekli dublje razumevanje onoga što traže u pristupačnijem telefonu.

Lau tvrdi da je brend stvorio „još pristupačniji proizvod“. Tačno šta Lau podrazumeva ovde dostupno je nejasno, ali možda se posebno radi o ceni i tome kako će ovi telefoni biti pristupačne alternative skupljim opcijama na tržištu, uključujući i vodeće telefone kompanije.

Ali šta je sa OnePlus Nord 2?

Da li to znači da OnePlus Nord 2 ne postoji? Lau nije potvrdio da je OnePlus Nord CE 5G direktan nastavak prošlogodišnjeg standardnog OnePlus Nord-a, a njegova formulacija u našem intervjuu zvuči kao da je to možda zaseban uređaj.

Procurilo je na veb lokaciji OnePlus ove nedelje ime OnePlus Nord 2, tako da iako Lau nije potvrdio postojanje proizvoda, moglo bi biti da postoji još najmanje jedan pametni telefon koji će se pojaviti u ovoj seriji.

Možda ćemo 10. juna čuti više detalja, a možda će i OnePlus Nord 2 doći kasnije.

Šta je sa OnePlus Nord N200 5G?

OnePlus Nord N100 je bio malo iznenađenje 2020. godine i bio je još pristupačniji proizvod od onoga što je OnePlus ponudio sa originalnim Nord pametnim telefonom.

Lau ne želi da deli dalje detalje o Nord N200 5G. Rekao je „Sa OnePlus Nord N200 5G dali smo nasledniku N100 mogućnosti 5G da dodatno poboljšamo korisničko iskustvo po još pristupačnijoj ceni.“

Takođe je tvrdio da „korisnici mogu očekivati da je ovo jedan od najpovoljnijih 5G pametnih telefona dostupnih na severnoameričkom tržištu“. To nije tačna cena, ali nadamo se da bismo u bliskoj budućnosti trebali čuti više od kompanije o tome.

Možda je ovaj telefon veoma sličan OnePlus N100, ali ovaj put će se isporučiti sa 5G vezom, što originalni telefon nije. Trenutno je tačno šta možemo očekivati od ovog sledećeg pametnog telefona.

Zapratite nas na YouTube

Baner ContraTeam 160×600

Viralno

Sajber Sfera - Tech News, IT, Gaming...